Moderne alternativer til SMS-lån

Etter at internett ble vanlig i de tusen norske hjem, og til og med på mobiltelefonen, så har tilgangen til raske lån blitt langt bedre enn hva den var tidligere. Riktignok hadde man muligheten til å søke om lån gjennom mobiltelefonen også før den ble «smart», men da på en annen måte. Lånetypen het da SMS-lån og kunne søkes om gjennom et par enkle tekstmeldinger. Hvilke alternativer finnes til SMS-lån i dag?

«SMS-lånet» er dødt

Etter at smarttelefonen gjorde sitt inntog på markedet, og WAP ble erstattet med både 3- og 4G, så har SMS-lånene blitt skrinlagt. Der man tidligere sendte inn opplysninger som fødselsnummer, ønsket lånesum og så videre på tekstmelding, så gjør man i dag det samme via en internettside.

Søkeprosessen er altså ikke forandret, men den går nå langt kjappere siden man søker direkte gjennom nettsidene til banken fremfor via SMS. Det er mye enklere å sende inn flere opplysninger via internett enn hva det var med SMS, og følgelig går hele prosessen mye kjappere i dag enn hva den gjorde i 2005 for eksempel.

Lånene har blitt billigere også

I tillegg til at det nå går raskere å søke om lån, så koster også lånene mindre. SMS-lånene hadde et rykte på seg for å være meget dyre, og det er ingen tvil om at dette medførte riktighet. Som regel endte man opp med en effektiv rente på flere titalls prosent, noe som står i stor kontrast til enkelte av dagens forbrukslån.

Har man grei inntekt og finner det rette lånet kan man i dag få et usikret lån til en rente på kun 10-15 prosent. Dette er langt billigere enn hva tilbyderne av SMS-lån noen gang kunne tilby. Nettopp derfor er det neppe noen grunn til å gråte for at SMS-lånene er borte – man bør kanskje heller juble.

Her kan du søke om forbrukslån

I stedet for å søke via SMS må du nå altså ha internett, enten via datamaskinen eller mobilen, for å søke om forbrukslån. Hvor søker man, spør du kanskje? Det finnes mange gode alternativer. Bank Norwegian har de siste årene blitt svært populære, mye takket være lave søkekriterier og relativt gode søkevilkår.

Et annet godt alternativ kan være Santander, som også har blitt store i det norske markedet. Eller – hvis du vil ha flere lånetilbud fra flere banker – så anbefaler vi at du søker via Aconto. Da trenger du bare fylle ut én søknad, samtidig som flere banker vil kontakte deg angående lånet ditt.

Kilde:
https://www.billigeforbrukslån.no/sms-lån/